ACN presenteert

Bewegen is gezond en maakt gelukkig! Niet voor niets is de ‘sociale en gezonde stad’ éénvan de pijlers onder de Nijmeegse Omgevingsvisie. Hoe kan de inrichting van de stad nogsterker bijdragen aan een socialer en vitaler Nijmegen?Omringt door kasten vol boeken presenteerden diverse partijen en bewoners hun ideeënover hoe Nijmegen nog sterker kan aanzetten tot gezond gedrag.

Wethouder Bert Velthuis noemde de stad één grote verleiding en stelde dat je met de ruimtelijke inrichting he...

1 Nov 2019

ACN café

Het vijfde en laatste ACN café van 2019 is gehouden bij CPO De getijden. De belangstelling voor dit bijzonder burgerinitiatief is enorm groot, ruim 70 bezoekers zijn aanwezig.
 

Lees hier het verslag.

7 Oct 2019

ACN presenteert

Nijmegen collectieve woonstad!

Op maandagavond 7 oktober onderzochten ACN en LUX in interactie met ons publiek naar de geluksfactor bij cohousing. Te gast waren architect en stedenbouwkundige Peggy Totté, architect Wilbert de Haan (Nexit architecten), Mare Nynke Zijlstra en Hanneke Beld van Strowijk Iewan en de Nijmeegse Stadsnomaden Tim Simons en Max Receveur.

Totté vatte cohousing samen als ‘alledaagse en ambivalente gemeenschappen’. Kenmerkend voor deze bijzondere woonvorm is de...

Op woensdag 2 oktober werd de Tolhuis Belevingskaart gelanceerd! Wethouder wijken Bert Velthuis onthulde de kaart samen met bewoners en kinderen uit de wijk op het schoolplein van brede school De Dukendonck. Daarna werden de kaarten aan wijkbewoners en geïnteresseerden uitgedeeld. Er was door de bewoners zelf gezorgd voor soep, broodjes en limo en aansluitend konden kinderen deelnemen aan een speciaal voor hen bedachte speurtocht. Volwassenen liepen onder deskundige begeleiding mee met de Flora-...

ACN café

Tijens het 4e architectuurcafé van 2019 op locatie is samen met de architect, projectontwikkelaar en ruim 70 aanwezigen de renovatie in de omgeving van de historische meeltoren in de Benedenstad van Nijmegen nabij de Lange Hezelstraat en Bottelstraat bekeken.Lees hier het verslag.

28 Jun 2019

ACN verkent

Op vrijdag 28 juni organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen een dagexcursie naar het voormalige Philipsterrein in Eindhoven. Philips liet met zijn vertrek uit Strijp (S, T en R) een terrein vol industrieel-historisch erfgoed na. Het voormalige afgesloten fabrieksterrein of ‘De Verboden Stad’ wordt nu ontwikkeld tot een broedplaats voor de creatieve sector met nieuwe wooneenheden, innovatieve bedrijven, horeca en sportvoorzieningen. 

Met 46 deelnemers...

11 Jun 2019

ACN presenteert

Groen maakt gelukkig. Natuur in de stad verbetert de luchtkwaliteit en is goed voor ons welzijn. Het verlaagt onze stress, maakt ons blij en kan ons zelfs sneller laten genezen. Maar wat doen we eigenlijk met die kennis in de praktijk?

Op dinsdagavond 11 juni onderzochten ACN en LUX de relatie tussen ons geluk en een groene leefomgeving. Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten liet het publiek opnieuw kijken naar wat wij eigenlijk onder natuur verstaan. Architect Max van Huut en beel...

ACN café
 

“Het is een geweldige wijk om in te wonen”, dat was kort gezegd de belangrijkste conclusie van bewoners op deze door het ACN georganiseerde middag. Te gast waren Pepijn Sluiter, directeur van het ACN, Stedenbouwkundige Kees Teeken, Marieke van Doorn van het bureau DoornRoos Imageneers en Architect Stan Mathijssen van INBO architecten. 

Lees hier het verslag.

15 Apr 2019

ACN presenteert

Maandagavond 15 april organiseerden LUX en ACN de eerste avond van de reeks Gelukkig Wonen = . In een uitverkochte zaal 7 van LUX presenteerden vier stadmakers zich aan het publiek, lichtte geluksexpert Roos Dohmen toe wat is geluk eigenlijk is, hield hoogleraar aan de UvA Zef Hemel een pleidooi voor het stedelijk leven en deed het publiek mee met de workshop 'stadmaken in Nijmegen'.Lees hier het verslag

In drie avonden kijken ACN en LUX met een frisse blik naar de mogelijkheden...

ACN café

Dit café is samen met Woningcorporatie Standvast Wonen georganiseerd omdat met de recente bouw van Tonder en Vulder het totale project langs het Maas-Waal kanaal is opgeleverd. Wijkcentrum De Turf in Malvert liep vanaf 16.00 uur vol met uiteindelijk ongeveer 50 belangstellenden.

Lees hier het verslag.

Please reload

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2019 | Alle rechten voorbehouden