AGENDA

Uitreiking Nijmeegse Architectuurprijs 2019

DO 06 FEB

Wat is het mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw van Nijmegen dat in de afgelopen twee jaar is opgeleverd?

Opdrachtgevers, aannemers, architecten en stedenbouwers hebben tot maandag 9 december de tijd om hun project aan te melden. Op donderdag 6 februari wordt de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg. Naast de Architectuurprijs en de Publieksprijs, reikt de jury ook dit jaar weer de Duurzaamheidsprijs uit

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de zevende keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en de kwaliteit van de architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

De projecten kunnen tot 9 december worden aangemeld via de website van het ACN. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Mireille Jeurnink, directeur vastgoedontwikkeling bij Van Wonen (voorzitter), Paul Verhoeven, architect Happel Cornelisse Verhoeven, Saskia Naafs, journalist en Jeroen Simons, architect Inbo architecten beoordeelt alle projecten en selecteert 10 genomineerden. Rond het nieuwjaar kan het publiek haar stem uitbrengen op www.architectuurcentrumnijmegen.nl/architectuurprijs.

Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs Nijmegen toegekend aan Tandheelkunde Radboud UMC, ontworpen door Inbo architecten, in opdracht van de Radboud Universiteit. Het publiek koos voor De Lentloperbrug, gebouwd in opdracht van de gemeente Nijmegen naar een ontwerp van Ney/Poulissen Architects & Engineers. Wiegerinck architecten ontving de Duurzaamheidsprijs voor de realisatie van het Van der Valk Hotel Nijmegen Lent. Drie terechte winnaars. Ook dit jaar kijkt het ACN uit naar de oogst, de spannende strijd en het vakkundige juryoordeel.

Please reload

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2019 | Alle rechten voorbehouden