ACN college 2021

ACN_website_beelden_DEF_03.jpeg

Programma 2021
Ook dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. Hedendaagse interdisciplinair werkende vakmannen en -vrouwen met een missie, die vaak opereren op het snijvlak van autonome kunst, filosofie, stedenbouw en architectuur. Met experimenten binnen hun vakgebied spreken ze (inter)nationaal tot de verbeelding.

Data:
02/02: Ronald Rietveld (RAAAF) 
06/04: Site Practice Amsterdam (Anne Geenen en David Schmidt) 
01/06: GAFPA architecten, Gent België (Floris de Bruyn)
07/09: Monadnock Rotterdam (Job Floris)
02/11: Studio Anne Dessing Amsterdam (Anne Dessing)
 
ARTHOUSE LUX Nijmegen
Mariënburg 38, Nijmegen
Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Bekijk de agenda voor het actuele programma. Kaartjes zijn enkele weken voorafgaand aan het college verkrijgbaar via de website van LUX.

De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Van Hontem is regionaal bekend om zijn bevlogenheid en vakkennis. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, agendeert hij het Nijmeegse architectuurdebat. Van Hontem richtte samen met architect Frank Willems in 1997 het Architectuurcentrum op. In 2010 won hij de Architectuurprijs Nijmegen en in 2013 won hij de belangrijkste cultuurprijs van Nijmegen: de Karel de Grote Oeuvreprijs.