ACN COLLEGE

Iconische Woningen

PROGRAMMA
 

Iconische woningen

In deze 4-delige collegereeks vertelt de Nijmeegse architect-stedenbouwkundige Paul van Hontem over zijn ontmoetingen met 6 internationale bijzondere woningen. Woningen die voorbeeld stellend of revolutionair waren binnen hun context én bovendien door het publiek bezocht kunnen worden.

Data:

  • Dinsdag 5 februari (inleiding)

  • Dinsdag 5 maart

  • Dinsdag 7 mei

  • Dinsdag 3 september

  • Dinsdag 5 november

 

LUX Nijmegen

Mariënburg 38, Nijmegen

Tijd: 19.45 - 21.30 uur

 

Kaartjes zijn enkele weken voorafgaand aan het college verkrijgbaar via de website van LUX.

 

Paul van Hontem
De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Van Hontem is regionaal bekend om zijn bevlogenheid en vakkennis. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, agendeert hij het Nijmeegse architectuurdebat. Van Hontem richtte samen met architect Frank Willems in 1997 het Architectuurcentrum op. In 2010 won hij de Architectuurprijs Nijmegen en in 2013 won hij de belangrijkste cultuurprijs van Nijmegen: de Karel de Grote Oeuvreprijs. 

 

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden