DAG VAN DE ARCHITECTUUR 2018

PROGRAMMA

Nijmegen is in 2018 Green Capital of Europe. Tijdens de Dag van de Architectuur organiseert het Architectuurcentrum Nijmegen twee activiteiten in het kader van Nijmegen als Green Capital en het landelijke thema voor de dag: Stad voor morgen

1 juni: Dagexcursie naar CIRCL op de Zuidas Amsterdam
Een living lab, een podium voor nieuwe principes van bouwen en werken en een doorbraak voor opdrachtgever en architect. Dat is het nieuwe circulaire paviljoen van ABN-AMRO op de Zuidas. Op vrijdag 1 juni organiseert het Architectuurcentrum Nijmegen daarom een dagexcursie naar CIRCL, ontworpen door de Architekten Cie. Hans Hammink, Architecten Cie, en Ex Interiors geven een rondleiding door dit duurzame voorbeeldgebouw met een wervelende ontstaansgeschiedenis.

Na een lunch in een van de vele restaurantjes aan de Zuidas of en plein air wandelen we onder leiding van Suzanne Roelofs, architectuurhistoricus, het Mahler gebied en het Gershwin deel. Tijdens de wandeling is er uitgebreid aandacht voor het ontstaan en de visie van elk deelgebied, naast veel informatie over de afzonderlijke gebouwen. Voor deze boeiende excursie zijn slechts 45 plaatsen beschikbaar, dus meld je zich snel aan!

Het programma ziet er als volgt uit:
8.15 uur aanwezig bij ACN aan de Spoorstraat
8.30 uur vertrek met touringcar
10.00 uur aankomst CIRCL met koffie of thee 
10.15 uur presentatie door Hans Hammink, Architecten Cie
en Ex Interiors
11.00 uur rondleiding CIRCL
12.30 uur lunchen op eigen gelegenheid op de Zuidas
13.45 uur architectuurwandeling Zuidas begeleid door Susanne Roelofs van Building Stories
16.00 uur vertrek vanuit Amsterdam
17.30 uur aankomst Nijmegen bij ACN

Haal hier je kaartje

 

2 juni: Inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen

Om jou als inwoner van Nijmegen te inspireren tot het duurzaam (ver)bouwen van je woning, organiseren het Architectuurcentrum Nijmegen, Rabobank Rijk van Nijmegen, gemeente Nijmegen en RvN@ de Inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen.

Inspirerende workshops en presentaties worden gegeven door onder andere:
• Green Home greenhome.nl 
• Tim van den Maden en Tessa Brummelkamp van ‘van G naar A’ gnaara.nl
• Loket Duurzaam Wonen Plus

• Architectenbureau Eco-Architecten 
• Duurzame (ver)bouwer ECO+BOUW / Ecobouw Nederland

Op het marktplein kom je alles te weten over duurzame bouwmaterialen en energie, materiaalgebruik, financieringsmogelijkheden, subsidiemogelijkheden en advies over het duurzaam en ecologisch (ver)bouwen van je huis.

De Inspiratiemarkt vindt plaats op zaterdag 2 juni van 11.00-15.00uur in de aula en/of op het plein van ‘De Oude School’ aan de Berg-en Dalseweg 295.

 

Om 12:15 verterkt de fietstocht 'Gluren bij de duurzame buren' vanaf de markt. Fiets je mee? Meld je dan aan via rondleiding@architectuurcentrumnijmegen.nl. Meer informatie vind je in onze agenda en in het Facebook event.

Bekijk het Facebook event.

Foto: Ossip van Duivenbode

CIRCL Amsterdam

Foto:  Raymond Rutting

Tessa en Tim, een jong gezin dat graag duurzaam wil gaan wonen en daarover het blog: 'GnaarA' schrijft.

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden