top of page
  • Foto van schrijverACN

Daan Bruggink (ORGA)

ACN college | terugblik 14.02.2023


In hoeverre moet klimaatbestendigheid bepalend zijn voor architectuur? In 2023 nodigt ACN (interieur)architecten, kunstenaars en wetenschappers uit om te reflecteren op het thema ‘vorm volgt klimaat’. De Nijmeegse architect Daan Bruggink trapte de reeks af.

Bruggink stelt dat architectuur een grote, zo niet sturende, rol kan spelen in de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd: de wereldwijde klimaatcrisis en verdwijnen van de biodiversiteit. In zijn college vertelde hij hoe de architectuur van zijn bureau ORGA architect de verbinding met de natuur herstelt, vanuit de gedachte dat we zijn geëvolueerd met en in de natuur en pas een paar honderd jaar leven in kunstmatige omgevingen. Met biofilische, regeneratieve gebouwen brengt ORGA de natuur weer terug in onze directe leefomgeving.


Over Daan Bruggink

Aanvankelijk wilde Bruggink bioloog worden, maar werd uiteindelijk architect. Hij studeerde in 2003 af aan TU Delft en richtte aansluitend ORGA architect op. Zijn architectuur wordt gekenmerkt door organische vormen, het gebruik van biobased materialen, technieken gebaseerd op oplossingen uit de natuur en het toepassen van zogenaamde biofilische ontwerpprincipes. Bruggink haalt inspiratie uit het werk van beroemde organische architecten als Frank Lloyd Wright en Antoni Gaudí.


Volgende ACN colleges in de reeks ‘vorm volgt klimaat’:


4 APR 2023 | Ingrid van der Heijden (Civic Architects)

6 JUN 2023 | Hakim El Amrani (Studio NousNous)

12 SEP 2023 | Odette Ex (Ex Interiors)

7 NOV 2023 | Jacob Voorthuis (TU Eindhoven)

 

Meer informatie over ORGA-architect: orga-architect.nl

476 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page