top of page
  • Foto van schrijverACN

Hakim El Amrani (Studio NousNous)

ACN college | 06.06.2023 | 20:00 - 21:30 uur | LUX


In hoeverre moet klimaatbestendigheid bepalend zijn voor architectuur? In 2023 nodigt ACN (interieur)architecten, kunstenaars en wetenschappers uit om te reflecteren op het thema ‘vorm volgt klimaat’. Deze keer spreekt ruimtelijk ontwerper Hakim El Amrani (Studio NousNous).

Beeld: studio NousNous


Groene, verjongende en helende ruimtes ontwerpen waar de grenzen tussen ruimte en natuur vervagen, dat is waar Hakim El Amrani voor staat. De jonge ontwerper en zelfbenoemd ‘steward of the Earth’ maakt biofilische architectuur waarin een verbinding met de natuurlijke omgeving tot stand komt door de gebruiker te confronteren met met natuur, ruimte en plaats. Met zijn biofilische ontwerpprincipes wil El Amrani bijdragen aan een beter milieu, een gezonde leefomgeving en onder de streep ook economische winst behalen.


Plantje in een ruimte

In zijn college vertelt El Amrani hoe zijn ontwerpfilosofie tot uiting komt in zijn (interieur)ontwerpen en hoe daarin natuur, mensen en omgeving de belangrijkste bouwmaterialen zijn. ‘Verduurzamen is voor mij geen esthetisch plaatje. Je hebt bepaalde elementen nodig om een ontwerp aantrekkelijk te maken, maar dat mag niet de boventoon voeren. Biophilic design is meer dan een plantje in een ruimte plaatsten.’ Na zijn college gaat hij in gesprek met architect Daan Bruggink en architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem.

Foto: David Meulenbeld

Over Hakim El Amrani

Hakim El Amrani studeerde interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarna werkte hij bij verschillende ontwerpbureaus als interieurontwerper en projectmanager. In 2019 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau Studio NousNous op, waar hij projecten aangaat op uiteenlopende schaalniveaus: van stedenbouw tot retail.


Volgende ACN colleges in de reeks ‘vorm volgt klimaat’:


12 SEP 2023 | Odette Ex (Ex Interiors)

7 NOV 2023 | Jacob Voorthuis (TU Eindhoven)


 

Datum: dinsdag 6 juni 2023 Tijd: 20:00 - 21:30 uur Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen Prijs: €7,50 | studenten en sponsoren gratis Aanmelden sponsoren via info@architectuurcentrumnijmegen.nl 

Meer informatie over Studio NousNous: studionousnous.nl

125 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page