top of page
  • Foto van schrijverACN

Wooncomplex Aaron

ACN café | terugblik 24.03-2023


Waar kun onderdeel zijn van een gemeenschap en wonen in een levendige omgeving met voldoende voorzieningen en zorg nabij? Tijdens het eerste ACN café van 2023 kreeg je een inkijk in het ontwerp en het woongenot bij wooncomplex Aaron in Nijmegen Noord.

Foto: ZZG Zorgroep


In Aaron –bestaande uit 91 appartementen – wonen vitale 60-plussers (via Talis), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag (via ZZG Zorggroep) en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (via Majstro) in de nieuwbouwwijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord. Een bijzondere plek, waar altijd zorg in de buurt is en contact tussen bewoners wordt gestimuleerd.


Nieuwe woonvarianten Wooncorporaties ontwikkelen steeds meer nieuwe woonvarianten voor senioren, met aandacht voor community building. Zo ontwikkelden Talis en ZZG Zorggroep het concept Vitaal Wonen. Clemens Nolten (Talis) vertelde wat het concept inhoudt en hoe dit bij Aaron in de praktijk is gebracht.


Architect Ab Hans (loko-architecten) presenteerde zijn ontwerp voor Aaron en vertelde over de plek die het gebouw inneemt in de wijk Hof van Holland. Dita List (Plegt-Vos Bouwgroep) lichtte de bijzondere en duurzame bouwwijze toe van Aaron. Theo Brederode van de bewoners-activiteitencommissie vertelde tot slot over de betrokkenheid van de bewoners bij de planvorming en hoe het is om in Aaron te wonen.


Na afloop van de presentaties bezochten de deelnemers een appartement van een van de bewoners en namen ze een kijkje buiten en in de binnentuin. Het programma werd afgesloten met een drankje.

411 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page