Terugblik ACN café: ‘Hatert vernieuwt en vergroent’

Bekijk hier het verslag van het Architectuurcafé op 11 oktober in Hatert.

Na het welkom heten van de ongeveer 30 aanwezigen gaf stedenbouwkundige Kees Teeken een korte inleiding van hoe Hatert in de jaren '60 van de vorige eeuw agrarisch dorpslint is veranderd tot een stedelijke wijk. Architect Peer Wolkers (Omni Architecten) gaf aan de hand van ontwerpschetsen een toelichting op het plan van laagbouw- en hoogbouwwoningen op het Circusterrein. Architect Vera Yanovshtchinsky loodste ons door het ontwerpproces van de 6 donkergrijze woonblokken aan de Kort van Lindenstraat. Tot slot gaf Architect Maartje Lammers een toelichting op de woontoren ‘Centrale Hart’.

Lees het volledige verslag van Kees Teken hier.

Bekijk ook hier het verslag, met beeld, van Maarten de Vletter.

Foto door: Martin van Cauter (Fa. Giesbers Wijchen)

37 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden