top of page

Terugblik BouwLab Nijmegen

BouwLab Nijmegen was een tijdelijk proefveld op de Lentse Warande waar het Architectuurcentrum Nijmegen in samenwerking met Fabrikaat heeft geëxperimenteerd met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. In ons programma lieten we zowel professionals als bewoners inspireren en meedenken over vernieuwende, toekomstbestendige ideeën rondom ‘het ideale (t)huis’.

Foto met drie tiny houses frontaal: Steven Trooster, www.ugenda.nl

Op het in 2016 nieuw opgeleverde gebied aan de Lentse Warande in Nijmegen is met BouwLab een opvallend en levendig minidorp ontstaan: een tijdelijk proefveld waar we een half jaar lang hebben geëxperimenteerd met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. Bewoners, ondernemers, (overheids-, culturele-, en onderwijs-) instellingen en professionals hebben in de totstandkoming van het dorp en in de bijbehorende programmering invulling gegeven aan een nieuwe vorm van stadmaken op kleine schaal. Op deze plek aan de nieuwe Spiegelwaal is gebouwd, gewoond, gelogeerd, geëxperimenteerd met offgrid voorzieningen, hebben ontmoetingen en cross-overs plaatsgevonden, is kennis gedeeld, hebben we elkaar geïnspireerd, zijn ideeën ontwikkeld en zijn nieuwe inzichten opgedaan over vernieuwende, toekomstbestendige ideeën rondom het ideale (t)huis in het algemeen en specifiek voor het nieuwe Nijmegen-Noord.

In deze uitgave vindt u naast een beschrijving van het minidorp en het bijbehorende programma meer informatie over de achtergrond waartegen BouwLab zich heeft afgespeeld evenals de impact en het vervolg van BouwLab Nijmegen.

Veel leesplezier!

111 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page