Terugblik BouwLab Nijmegen

BouwLab Nijmegen was een tijdelijk proefveld op de Lentse Warande waar het Architectuurcentrum Nijmegen in samenwerking met Fabrikaat heeft geëxperimenteerd met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. In ons programma lieten we zowel professionals als bewoners inspireren en meedenken over vernieuwende, toekomstbestendige ideeën rondom ‘het ideale (t)huis’.

Bekijk hier onze mooie publicatie over BouwLab Nijmegen (.PDF)

Foto met drie tiny houses frontaal: Steven Trooster, www.ugenda.nl

Op het in 2016 nieuw opgeleverde gebied aan de Lentse Warande in Nijmegen is met BouwLab een opvallend en levendig minidorp ontstaan: een tijdelijk proefveld waar we een half jaar lang hebben geëxperimenteerd met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. Bewoners, ondernemers, (overheids-, culturele-, en onderwijs-) instellingen en professionals hebben in de totstandkoming van het dorp en in de bijbehorende programmering invulling gegeven aan een nieuwe vorm van stadmaken op kleine schaal. Op deze plek aan de nieuwe Spiegelwaal is gebouwd, gewoond, gelogeerd, geëxperimenteerd met offgrid voorzieningen, hebben ontmoetingen en cross-overs plaatsgevonden, is kennis gedeeld, hebben we elkaar geïnspireerd, zijn ideeën ontwikkeld en zijn nieuwe inzichten opgedaan over vernieuwende, toekomstbestendige ideeën rondom het ideale (t)huis in het algemeen en specifiek voor het nieuwe Nijmegen-Noord.

In deze uitgave vindt u naast een beschrijving van het minidorp en het bijbehorende programma meer informatie over de achtergrond waartegen BouwLab zich heeft afgespeeld evenals de impact en het vervolg van BouwLab Nijmegen.

Veel leesplezier!

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden