top of page
  • Foto van schrijverACN

ACN café: Stevenskerk Nijmegen

ACN café | 29.09.2023


Het thema van het Monumentenjaar 2023 is ‘levend erfgoed’. Dat geldt zeker voor de Stevenskerk, die heden ten dage een belangrijke culturele functie vervult in Nijmegen. Tijdens dit ACN café leer je meer over de geschiedenis, restauratie én toekomst van deze iconische stadskerk.

Foto: Mark Coenraads


Dat de Stevenskerk een Nijmeegs icoon is bleek al eerder uit de actie ‘Omarm de Stevenskerk’, die de start vormde van een tien jaar durende restauratie. Een groot onderdeel van de werkzaamheden betreft de vervanging van het dak, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid, toegankelijkheid en het meervoudig gebruik van de kerk. Dat laatste wordt steeds belangrijker door een sterk teruglopende publieke belangstelling voor religieuze erediensten. Een passende en actuele exploitatie van kerkgebouwen vereist dus creativiteit.


Henk Postema licht namens het bestuur van de Stevenskerk het masterplan toe. Daarna gaat restauratiearchitect Andrea Dolfsma (Van Hoogevest) in op de uitvoering, waarbij in het interieur voorzieningen zijn getroffen die een breder gebruik van de kerk mogelijk maken. Tot slot geeft Dré van Dinther (Van Dinther Bouwbedrijf) uitleg over het uitvoeringsproces van de restauratie.


Na de rondwandeling is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje in de Droomkapel.


Deelname aan dit evenement is gratis, u hoeft zich hier niet voor aan te melden.

 

Met ACN café brengt een bevlogen team vrijwilligers namens ACN nieuw gerealiseerde sociale (woning)bouwprojecten in Nijmegen onder de aandacht.

86 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page