top of page
  • Foto van schrijverACN

Havenkade Nijmegen. Van industrie naar wonen

ACN café | 02.06.2023 | 15:30 - 18:00 uur | Schipperscentrum Nijmegen


Let op: de locatie is gewijzigd naar Schipperscentrum Nijmegen


Hoe ontwerp en ontwikkel je een woongemeenschap voor jongeren en ouderen, voor (sociale) huurders en (sociale) kopers, binnen één complex? Tijdens het tweede ACN café van 2023 maak je kennis met het nieuwbouwproject Havenkade in Nijmegen-West.

Foto: Olof Middelbeek


In het onlangs opgeleverde Havenkade – dat 324 appartementen telt, verdeeld over acht middelhoge en hoge bouwblokken – realiseerden woningcorporaties Talis en Portaal respectievelijk 77 en 87 sociale huurwoningen, ontwikkeld in samenwerking met BPD. Daarnaast vind je er 45 sociale koopwoningen en ook middeldure huurwoningen en vrije sector koopwoningen. De aandacht trekken twee woontorens van 70 en 38 meter hoog aan de havenzijde. Op de begane grond opent binnenkort ijssalon ‘Droom!IJs’, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de buurt van zelfgemaakt ijs gaan voorzien.


Programma Projectmanager Michel Pott (Talis) geeft een presentatie over de totstandkoming van het project en de samenwerking tussen de betrokken partijen. Architect Joeri van Ommeren (VOA) neemt ons aan de hand van beeldmateriaal mee in zijn ontwerpproces voor de sociale huurwoningen. Architect Rob Reintjes (Jury!) vertelt over zijn ontwerpkeuzes voor de middeldure huur- en (sociale) koopappartementen.


Na afloop van de presentaties wandelen we samen met de ontwerpers en projectmanagers langs en door Havenkade. Eventuele vragen kunnen tijdens de rondleiding gesteld worden. Marnix Vink (Felixx Landscape Architects & Planners), Jelle Kamphuis (Portaal) en Berry Evers (BPD) zijn ook aanwezig om die te beantwoorden. We sluiten af bij Brebl met een drankje.

 

Datum: vrijdag 2 juni 2023 Tijd: 15.30 – 18:00 uur, inloop vanaf 15.15 uur Locatie: Schipperscentrum Nijmegen, Waalhaven 1K, Nijmegen Entree: gratis! Let op: de Weurtseweg is tijdelijk afgesloten

 

Met ACN café brengt een bevlogen team vrijwilligers namens ACN nieuw gerealiseerde sociale (woning)bouwprojecten in Nijmegen onder de aandacht.

429 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page