top of page
  • Foto van schrijverACN

Havenkade Nijmegen. Van industrie naar wonen

ACN café | terugblik 02.06.2023


Hoe ontwerp en ontwikkel je een woongemeenschap voor jongeren en ouderen, voor (sociale) huurders en (sociale) kopers, binnen één complex? Tijdens het tweede ACN café van 2023 maakte je kennis met het nieuwbouwproject Havenkade in Nijmegen-West.

Foto: Olof Middelbeek


In het onlangs opgeleverde Havenkade – dat 324 appartementen telt, verdeeld over acht middelhoge en hoge bouwblokken – realiseerden woningcorporaties Talis en Portaal respectievelijk 77 en 87 sociale huurwoningen, ontwikkeld in samenwerking met BPD. Daarnaast vind je er 45 sociale koopwoningen en ook middeldure huurwoningen en vrije sector koopwoningen. De aandacht trekken twee woontorens van 70 en 38 meter hoog aan de havenzijde. Op de begane grond opent binnenkort ijssalon ‘Droom!IJs’, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de buurt van zelfgemaakt ijs gaan voorzien.


Programma Projectmanager Michel Pott (Talis) gaf een presentatie over de totstandkoming van het project en de samenwerking tussen de betrokken partijen. Architect Joeri van Ommeren (VOA) nam ons aan de hand van beeldmateriaal mee in zijn ontwerpproces voor de sociale huurwoningen. Architect Rob Reintjes (Jury!) vertelde over zijn ontwerpkeuzes voor de middeldure huur- en (sociale) koopappartementen.


Na afloop van de presentaties wandelden we samen met de ontwerpers en projectmanagers langs en door Havenkade. Marnix Vink (Felixx Landscape Architects & Planners), Jelle Kamphuis (Portaal) en Berry Evers (BPD) beantwoordden vragen, en we sloten af bij Brebl met een drankje.


Foto's door Olof Middelbeek

 

Met ACN café brengt een bevlogen team vrijwilligers namens ACN nieuw gerealiseerde sociale (woning)bouwprojecten in Nijmegen onder de aandacht.

555 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page