top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik 20 jun// Dag van de Architectuur 2020

ARCHITECTUUR - EEN PUBLIEKE ZAAK


Het weekend van 20 en 21 juni vierden we op veel plaatsen in Nederland de Dag van de Architectuur. Dit jaar stond de Dag in het teken van - ‘Architectuur – een publiek zaak’ - waarbij we uiteenlopende architectuurthema’s aan een brede (lokale) architectuuragenda koppelden. Architectuur is immers altijd een publieke zaak.


De publieke zaak van Nijmegen Voor de Dag van de Architectuur vroegen we architectuurhistorica Mieke Dings en journalist Fabian de Bont in de typisch Nijmeegse collectieve wooncultuur te duiken: een lokaal gewortelde publieke zaak bij uitstek.

Woongroepen zijn populair; jong en oud, steeds meer mensen kiezen voor deze bijzondere woonvorm. Nog steeds zijn er hier, vergeleken met andere Nederlandse steden, ontzettend veel van te vinden.

In een reeks publicaties geven Mieke en Fabian antwoord op verschillende vragen: Waarom zijn er zo veel woongroepen in Nijmegen en wat zegt dat over onze stad? Welke vormen, soorten en maten heb je en wanneer zijn ze ontstaan? Welke actuele woonprojecten zetten deze traditie voort? Hoe is het om daadwerkelijk in een woongroep te wonen of het proces van een CPO-project van binnenuit mee te maken? Welk beleid voert de gemeente Nijmegen en wat betekent dit voor de toekomst van samen wonen, samen ontwerpen en samen bouwen?


Tijdens de Dag van de Architectuur, 20 juni 2020, wezen we je, met herkenbare spandoeken die je terug doen verlangen naar roerige krakersjaren, graag op bijzondere Nijmeegse woongroepen en inspirerende CPO-projecten! Lees hier het eerste - en nu al veel gelezen - artikel: 'Collectief met een grote C'


77 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page