top of page
  • Foto van schrijverACN

ACN gaat verhuizen!

Na een kleine acht jaar gehuisvest te zijn geweest aan de Spoorstraat in Nijmegen, gaat ACN in 2023 deel uitmaken van het NYMA-kwartier. In april verhuizen we naar de NYMA Makersplaats aan de Winselingseweg in Nijmegen, samen met andere partijen binnen de kunst- en cultuursector en maakindustrie.


Bij NYMA makersplaats, een ‘kunstacademie voor ondernemers’, vind je uiteenlopende ondernemers en organisaties, van (interieur)architecten, keramisten en meubelmakers, tot grafisch vormgevers, fotografen en theatermakers. Maar ook appbouwers, instrumentbouwers en voedingsgerelateerde ondernemers. In het industriële en historische NYMA-gebouw komen straks werkplaatsen en gedeelde ruimtes voor workshops en evenementen.

NYMA-kwartier | Foto: The van den Heuvel

NYMA-kwartier

Het NYMA-gebouw en de Vasim vormden tot 1969 Kunstzijdespinnerij NYMA N.V., een fabriek waar kunstzijde werd vervaardigd uit cellulose en die tientallen jaren fungeerde als de grootste werkgever van Nijmegen. Anno nu worden de Vasim (Lingotto en Van de Klok, ontwerp: ZECC Architecten) en het NYMA-gebouw (NYMA Makersplaats, ontwerp:Eek en Dekkers) ontwikkeld tot nieuwe Nijmeegse hotspots, waar plek is voor cultuur, creatief ondernemerschap, sport, evenementen en horeca. Samen met het huidige Waalhalla, De Achtertuin, Strandbar Stek en diverse nieuwe particuliere initiatieven vormen ze het nieuwe NYMA-kwartier.

 

Vanaf 1 maart zit ACN tijdelijk gehuisvest aan Arsenaalgas 8 in Nijmegen. In de loop van april nemen we onze intrek in het NYMA-gebouw aan de Winselingseweg 16.


ACN bedankt Wooncorporatie Talis voor de fijne huurperiode van bijna acht jaar aan de Spoorstraat in Nijmegen!

164 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page