top of page
  • Foto van schrijverACN

Unknown Architects

ACN college | terugblik 08.02.2022


Ook dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. In ons eerste college van 2022 waren Daan Vulkers en Keimpke Zigterman van het Amsterdamse bureau Unknown Architects te gast.


Dit ACN college gemist? Kijk dan hier terug!

Wanneer is architectuur onderscheidend en betekenisvol? Unknown Architects zoekt het antwoord op deze vraag door de dialoog aan te gaan met opdrachtgevers en bouwers over de plek, de geschiedenis en de toekomstige functie van een gebouw. Ambachtelijkheid, tektoniek en de relatie met de architectonische traditie zijn daarbij terugkerende thema’s.


“We hoeven zelf niet zo nodig bekend te worden, als de kwaliteit en de betekenis van ons werk maar wordt gezien.”

Zigterman en Vulkers zien zichzelf niet als snelle jongens, maar als architecten die zich open en nieuwsgierig opstellen. Zo streven ze naar het creëren van plekken die schoonheid uitstralen en gebruikers helpen om het leven te leiden dat perfect bij ze past. Tijdens dit ACN college vertelden ze over hun werk en hoe ze zich als architecten positioneren in het werkveld. Aan de hand van projecten als Pied-a-terre, Decor en The Fragrance Store zagen we hun oog voor ambacht en detail.

Fruerlund_School_Aula_UAenSWA

Daan Vulkers en Keimpke Zigterman richtten in 2012 Unknown Architects op, al tijdens hun studies Bouwkunde aan de TU Delft. Vulkers deed ervaring op bij Office of Metropolitan Architecture (OMA) en Zigterman bij BaksvanWengerden Architecten in Amsterdam. Unknown Architects werd genomineerd voor de ARC18 Young Talent Award en won de Unfair Architect Award voor hun projecten Corner House en Houthavens Penthouse.

359 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page