• ACN

3 MRT // ACN en LUX presenteren: De ideale woning (livestream)

Tijd: 16.00 - 17.15 uur

Livestream: bekijk op YouTube


Deze activiteit is in verband met de winterse omstandigheden verplaatst van dinsdag 9 februari naar woensdag 3 maart 2021.


Je logeerbed inklappen om ruimte te maken voor je thuiskantoor of zoomen vanaf het aanrechtblad… De eisen die we stellen aan onze binnenruimte zijn sterk veranderd nu we massaal thuiswerken. Hoe transformeer je je eigen woningplattegrond tot je ideale (thuiswerk)woning? En hoe kunnen we Nijmeegs nieuwbouw zo ontwerpen dat het kan meebewegen met de levensstijl en omstandigheden van bewoners? Met twee experts stellen ACN en LUX tijdens onze livestream ‘De ideale woning’ het flexibele interieur en het Open Bouwen centraal.


illustratie: Smoovebusiness


Ideale werkplek Hoe creëer je binnen je eigen woning jouw ideale thuiswerkplek? Interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) vertelt hoe een goede, duurzame werkplek eruit ziet en wat een haalbaar ideaal is voor de gemiddelde thuiswerker. Ex won onlangs met haar FL’EX-BOX de ontwerpprijsvraag De werkplek van de toekomst. De coronacrisis zette haar aan het denken en ze kwam met deze Community-based Office-Box tot een geheel nieuwe definitie van ‘de werkplek’.


Open Bouwen Architect Olaf Gipser (Olaf Gipser Architects) laat zien wat Open Bouwen betekent: een methode waarbij muren en installaties niet in beton zijn gegoten, maar kunnen worden verplaatst en aangepast. Daardoor is de woning naar eigen wens in te delen. Het laat de ruimtes tussen de muren en de functies die we daaraan toekennen open. Welke open bouwconcepten zijn bewezen goed en hoe zorgen deze ervoor dat je woning mee kan groeien met veranderende woonomstandigheden?


Lockdownoplossingen Tot slot vragen we jou om voorbeelden in te sturen van je thuiswerkoplossing en toekomstige woonwensen. Zoek je inspiratie bij het indelen van je woning, of voel je je al lang senang in jouw zelfgebouwde huiskantoor? Odette Ex bespreekt de meest bijzondere inzendingen tijdens haar presentatie en laat zien wat er beter kan of wat inspirerend is voor anderen.


Opening jaarprogramma Aan het begin van het programma luiden we met dansgezelschap 2Deform ons nieuwe jaarthema TUSSENRUIMTE in. Op pulserende beats laat 2Deform zien hoe wij, als elkaar ontwijkende individuen, uiteindelijk van elkaar vervreemden of zelfs oplossen in het niets…>> Een bijdrage leveren aan deze avond of ons programma? Een donatie is welkom vanaf €2,50.

www.architectuurcentrumnijmegen.nl/donatie
Dit is een programma in het kader van ‘TUSSENRUIMTE’. Het komende jaar onderzoekt het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) de betekenis van de ruimte tussen ons in. We onderzoeken de tussenruimte vanuit de invalshoeken: flexibel ruimtegebruik, het publieke karakter en nieuwe verhalen die de ruimte vullen.

544 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden