top of page
  • Foto van schrijverACN

ACN en LUX presenteren: De ideale woning (livestream)

Tijd: 16.00 - 17.15 uur

Livestream: bekijk op YouTube


Je logeerbed inklappen om ruimte te maken voor je thuiskantoor of zoomen vanaf het aanrechtblad… De eisen die we stellen aan onze binnenruimte zijn sterk veranderd nu we massaal thuiswerken. Hoe transformeer je je eigen woningplattegrond tot je ideale (thuiswerk)woning? En hoe kunnen we Nijmeegs nieuwbouw zo ontwerpen dat het kan meebewegen met de levensstijl en omstandigheden van bewoners? Met architect Olaf Gipser stelden ACN en LUX tijdens onze livestream ‘De ideale woning’ het flexibele interieur en het Open Bouwen centraal.

illustratie: Smoovebusiness


Open Bouwen Architect Olaf Gipser (Olaf Gipser Architects) liet zien wat Open Bouwen betekent: een methode waarbij muren en installaties niet in beton zijn gegoten, maar kunnen worden verplaatst en aangepast. Daardoor is de woning naar eigen wens in te delen. Het laat de ruimtes tussen de muren en de functies die we daaraan toekennen open. Welke open bouwconcepten zijn bewezen goed en hoe zorgen deze ervoor dat je woning mee kan groeien met veranderende woonomstandigheden?


Lockdownoplossingen We vroegen jou om voorbeelden in te sturen van je thuiswerkoplossing en toekomstige woonwensen. Samen met Olaf bespraken we de meest bijzondere inzendingen en lieten zien wat er beter kan of wat inspirerend is voor anderen.


Opening jaarprogramma Aan het begin van het programma luidden we met dansgezelschap 2Deform ons nieuwe jaarthema TUSSENRUIMTE in. Op pulserende beats laat 2Deform zien hoe wij, als elkaar ontwijkende individuen, uiteindelijk van elkaar vervreemden of zelfs oplossen in het niets…


Lezing Odette Ex uitgesteld Interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) zou ons meer vertellen over hoe een goede, duurzame werkplek eruit ziet en wat een haalbaar ideaal is voor de gemiddelde thuiswerker. Ex won onlangs met haar FL’EX-BOX de ontwerpprijsvraag De werkplek van de toekomst. De coronacrisis zette haar aan het denken en ze kwam met deze Community-based Office-Box tot een geheel nieuwe definitie van ‘de werkplek’. Helaas was zij verhinderd. We proberen haar lezing later alsnog aan het programma toe te voegen.


>> Een bijdrage leveren aan ons programma? Graag! Een donatie is welkom vanaf €2,50.


Dit is een programma in het kader van ‘TUSSENRUIMTE’. Het komende jaar onderzoekt het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) de betekenis van de ruimte tussen ons in. We onderzoeken de tussenruimte vanuit de invalshoeken: flexibel ruimtegebruik, het publieke karakter en nieuwe verhalen die de ruimte vullen.

742 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page