• ACN

Terugblik 6 SEP // ACN college: Floor Frings (Werkstatt)

Ook dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit voor een college over hun vak en persoonlijke drijfveren. In het vierde college van 2022 was Floor Frings (Werkstatt) te gast.

Frings ziet de architect als een maker, niet alleen als een denker, en is gefascineerd door de rol van het menselijk lichaam in relatie tot architectuur. De nadruk in haar werk ligt niet voor niets op materiaalgebruik, iets wat voor haar grotendeels de atmosfeer bepaalt. Vanuit die visie doet ze uiteenlopend materiaalonderzoek, renoveerde ze samen met KOVOS architecten een kantoorpand in Helmond en werkt ze bij Werkstatt aan ecologische en betaalbare architectuur.

Basisschool De Zevensprong | Beeld: Werkstatt

Tijdens dit ACN college vertelde Floor Frings over ontwerpen op het raakvlak van design en architectuur, haar voorliefde voor de werkplaats en haar fascinatie voor materiaal en kleur. De maquette speelt in Frings’ ontwerpaanpak een centrale rol. Ontwerpen begint voor haar nooit met het schetsen van een plattegrond, maar met het zoeken naar een passende sfeer middels een schetsmaquette. “Ik wil niet de hele tijd achter mijn laptop zitten, maar juist hands-on met projecten bezig zijn.” Na haar college ging Frings in gesprek met architect Paul van Hontem.


Over Floor Frings Na haar master architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUe) werkte Frings een aantal jaren bij Open Architecture Office – waar ze de technische en praktische kant van het vak leerde – en was ze lid van Collaboration O. Vanuit de sterke behoefte om te onderzoeken vanuit de werkplaats richtte ze Mato Architecten op. Sinds 2021 is Frings partner bij het Eindhovense ontwerpbureau Werkstatt, waar ze samen met architecten Raoul Vleugels en Niels Groeneveld ontwerpen maakt voor een gezonde, ecologische en sociale leefomgeving.

 

Meer informatie over Werkstatt: werkstatt.nu

152 weergaven