top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik 6 feb - uitreiking Architectuurprijs Nijmegen 2019


Donderdag 6 februari werden tijdens een spraakmakende avond in de Stadsschouwburg van Nijmegen de Architectuurprijzen 2019 uitgereikt. Estel Residence won de vakjuryprijs. De vakjury was unaniem in haar keuze voor de bijzondere transformatie van het voormalige ‘Haskoning kantoorgebouw’ naar het luxe appartementengebouw Estel Residence. Het CPO (Collectief Particuliere Opdrachtgeverschap) project De Getijden sleepte de Duurzaamheidsprijs in de wacht en De Bastei nam de Publieksprijs mee naar huis.

Actueel Jaarprogramma Tijdens de feestelijke, uitverkochte prijsuitreiking presenteerde ACN directeur Pepijn Sluiter het jaarprogramma 2020. De opgaven die klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en duurzamere voedselvoorziening aan de toekomstige steden stellen, staan hierin centraal. Toch is de toon optimistisch, het ACN richt zich op de mogelijkheden om Nijmegen toekomstbestendig in te richten, naar het voorbeeld in eigen stad: Ruimte voor de Rivier. Landschapsarchitect en directeur van OKRA landschapsarchitecten Martin Knuijt, verwerkte dit in zijn lezing ‘De stad als Ecosysteem’ waarmee hij het programma aftrapte. ‘De grote betrokkenheid van de Nijmegenaren en de actuele, originele insteek van het jaarprogramma beloven veel goeds dit jaar voor Nijmegen’ aldus Knuijt.

Klik hier voor het jurybericht en meer foto's


78 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page