ARCHITECTUURPRIJS NIJMEGEN 2019

Het Architectuurcentrum Nijmegen organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de zevende keer de Architectuurprijs Nijmegen. Tot en met 9 december 2019 kunnen projecten worden aangemeld.

Met het uitreiken van de Architectuurprijs willen Architectuurcentrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen de kwaliteit van architectuur in Nijmegen stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs Nijmegen toegekend aan Tandheelkunde Radboud UMC, ontworpen door Inbo architecten, in opdracht van de Radboud Universiteit. Het publiek koos voor De Lentloperbrug, gebouwd in opdracht van de gemeente Nijmegen naar een ontwerp van Ney/Poulissen Architects & Engineers. Wiegerinck architecten ontving de Duurzaamheidsprijs voor de realisatie van het Van der Valk Hotel Nijmegen Lent. Drie terechte winnaars. Ook dit jaar kijkt het ACN uit naar de oogst, de spannende strijd en het vakkundige juryoordeel.

De jury bestaat uit:

  • Voorzitter: Mireille Jeurnink (directeur vastgoedontwikkeling bij Van Wonen) 

  • Jurylid: Paul Verhoeven (architect Happel Cornelisse Verhoeven)

  • Jurylid: Saskia Naafs (journalist)

  • Jurylid: Jeroen Simons (architect Inbo architecten)

 

Op donderdag 6 februari wordt de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg. Naast de Architectuurprijs en de Publieksprijs, reikt de jury ook dit jaar weer de Duurzaamheidsprijs uit.

Genomineerden 2017

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2019 | Alle rechten voorbehouden