• ACN

Terugblik Gezond bewegen in de stad


ACN presenteert

Bewegen is gezond en maakt gelukkig! Niet voor niets is de ‘sociale en gezonde stad’ één van de pijlers onder de Nijmeegse Omgevingsvisie. Hoe kan de inrichting van de stad nog sterker bijdragen aan een socialer en vitaler Nijmegen?Omringt door kasten vol boeken presenteerden diverse partijen en bewoners hun ideeënover hoe Nijmegen nog sterker kan aanzetten tot gezond gedrag.

Wethouder Bert Velthuis noemde de stad één grote verleiding en stelde dat je met de ruimtelijke inrichting heel gericht kunt sturen op hoe bewoners zich gedragen. Hij legde ook de vinger op de zere plek. Als het nodig is om plaats te maken voor meer fietsers en voetgangers, dan worden parkeerplaatsen en rijbanen daarvoor opgeofferd.

Lees hier het verslag.

Bekijk hieronder de samenvatting van de avond door stadsdichter Wout Waanders. Of lees zijn gedicht hier.

15 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven