top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik; Gelukkig wonen = wonen in het groen

ACN presenteert

Groen maakt gelukkig. Natuur in de stad verbetert de luchtkwaliteit en is goed voor ons welzijn. Het verlaagt onze stress, maakt ons blij en kan ons zelfs sneller laten genezen. Maar wat doen we eigenlijk met die kennis in de praktijk?

Op dinsdagavond 11 juni onderzochten ACN en LUX de relatie tussen ons geluk en een groene leefomgeving. Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten liet het publiek opnieuw kijken naar wat wij eigenlijk onder natuur verstaan. Architect Max van Huut en beeldend kunstenaar Patricia Sterke lieten zien hoe zij zich in hun werk door de natuur laten inspireren en Le Far West landschapsarchitecten inspireerde de zaal om de natuur in onze eigen omgeving weer onder de stenen vandaan te halen.

In drie avonden kijken ACN en LUX met een frisse blik naar de mogelijkheden voor het (architectonisch) ontwerp in relatie tot geluk. We nodigen onderzoekers en ontwerpers uit, die wetenschappelijke inzichten kunnen verbinden aan de fysieke ruimte. Van autonome keuzes kunnen maken en meer groen in onze omgeving tot een samenleving waarin we samen onze woningen ontwikkelen. De volgende avond is op dinsdag 11 juni in de Hortus in Nijmegen, met o.a. natuurfilosoof Matthijs Schouten en architect Max van Huut.

98 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page