Terugblik; Kolpingbuurt jaren '50 en nu

ACN cafe

Buurtcentrum “De Inloop” barst uit zijn voegen. De opkomst van zo’n 65 bezoekers, waarvan een tiental (oud)bewoners uit de Kolpingbuurt, is groot. Nadat de meesten een zitplaats hebben gevonden, worden de bezoekers en gasten - architect Martin-Paul Neys van Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw (nu eigen bureau: LoD Architecten) en Michel Pott, projectmanager bij woningcorporatie Talis - welkom geheten.

Na een korte lezing maken we een wandeling door de Kolpingbuurt, langs de nieuwbouwprojecten. Er is een opgeknapte buurt ontstaan, die nog niet geheel klaar is, maar die straks door zijn ruimere opzet met verbeterde en nieuwe woningen weer jaren mee kan. De plek, vlakbij het Goffertpark en andere voorzieningen, biedt alle mogelijkheden voor de bewoners om in een plezierige omgeving te wonen.

Lees hier het verslag.

116 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden