top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik; Kolpingbuurt jaren '50 en nu

ACN cafe

Buurtcentrum “De Inloop” barst uit zijn voegen. De opkomst van zo’n 65 bezoekers, waarvan een tiental (oud)bewoners uit de Kolpingbuurt, is groot. Nadat de meesten een zitplaats hebben gevonden, worden de bezoekers en gasten - architect Martin-Paul Neys van Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw (nu eigen bureau: LoD Architecten) en Michel Pott, projectmanager bij woningcorporatie Talis - welkom geheten.

Na een korte lezing maken we een wandeling door de Kolpingbuurt, langs de nieuwbouwprojecten. Er is een opgeknapte buurt ontstaan, die nog niet geheel klaar is, maar die straks door zijn ruimere opzet met verbeterde en nieuwe woningen weer jaren mee kan. De plek, vlakbij het Goffertpark en andere voorzieningen, biedt alle mogelijkheden voor de bewoners om in een plezierige omgeving te wonen.

130 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page