top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik; de Duurzame Stad in beweging (debat avond)

Hebben Nijmegenaren in de toekomst nog een eigen auto? Hoe verplaatsen we ons het liefst? En wat betekent dit voor de vormgeving van de stad?

Rondom die vragen organiseerden het Architectuurcentrum Nijmegen en LUX, als onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek (16 t/m 22 september), een debat. Taede Tillema, bijzonder hoogleraar transportgeografie, heeft de avond ingeleid door een aantal scenario’s te schetsen. Tillema is deskundig op het gebied van mobiliteit, infrastructuurplanning en ruimtelijke ordening. Sinds 2013 werkt hij als onderzoeker bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Hierna heeft wethouder Harriet Tiemens (duurzaamheid en mobiliteit) de plannen van te gemeente toegelicht toe: welke visie heeft de Gemeente Nijmegen? En met welke vraagstukken worstelt Nijmegen nog? Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving Daan Zandbelt vroegen we vervolgens om advies. Wat kunnen we leren van andere steden? En hoe zou hij deze vraagstukken aanpakken? Het publiek kreeg de ruimte om haar wensen te laten horen en vragen te stellen.

96 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page