Terugblik; de Duurzame Stad in beweging (debat avond)

Hebben Nijmegenaren in de toekomst nog een eigen auto? Hoe verplaatsen we ons het liefst? En wat betekent dit voor de vormgeving van de stad?

Rondom die vragen organiseerden het Architectuurcentrum Nijmegen en LUX, als onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek (16 t/m 22 september), een debat. Taede Tillema, bijzonder hoogleraar transportgeografie, heeft de avond ingeleid door een aantal scenario’s te schetsen. Tillema is deskundig op het gebied van mobiliteit, infrastructuurplanning en ruimtelijke ordening. Sinds 2013 werkt hij als onderzoeker bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Hierna heeft wethouder Harriet Tiemens (duurzaamheid en mobiliteit) de plannen van te gemeente toegelicht toe: welke visie heeft de Gemeente Nijmegen? En met welke vraagstukken worstelt Nijmegen nog? Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving Daan Zandbelt vroegen we vervolgens om advies. Wat kunnen we leren van andere steden? En hoe zou hij deze vraagstukken aanpakken? Het publiek kreeg de ruimte om haar wensen te laten horen en vragen te stellen.

Lees hier het verslag.

Bekijk hier de presentatie van Taede Tillema.

Bekijk hier de presentatie van Harriet Tiemens.

Bekijk hier de presentatie van Daan Zandbelt.

85 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden