top of page

Terugblik Dag van de Architectuur 2018 (1 & 2 juni)


Nijmegen is in 2018 Green Capital of Europe. Tijdens de Dag van de Architectuur organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen twee activiteiten in het kader van Nijmegen als Green Capital en het landelijke thema voor ‘De Dag’: Stad voor morgen. Op vrijdag 1 juni vond de dagexcursie naar de CIRCL op de Zuidas in Amsterdam plaats. Op zaterdag 2 juni konden bewoners uitgebreid kennis opdoen op de Inspiratiemarkt Duurzaam Verbouwen aan de Berg en Dalseweg. De Dag van de Architectuur werd ondersteund door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

1 juni: Dagexcursie naar CIRCL op de Zuidas Amsterdam Een living lab, een podium voor nieuwe principes van bouwen en werken en een doorbraak voor opdrachtgever en architect. Dat is het nieuwe circulaire paviljoen van ABN-AMRO op de Zuidas. Op vrijdag 1 juni vertrokken we met een volle bus richting de Zuidas om meer te weten te komen over circulair bouwen en over de blinkende iconen van het Amsterdamse zakendistrict. Lees hier het verslag.

2 juni: Inspiratiemarkt duurzaam verbouwen

Zaterdag 2 juni was het zover: 5 sprekers, een fietsexcursie, een bouwplaats voor kinderen, 18 marktkramers, muziek, ijs, Surinaamse hapjes en lokaal bier. Na weken promotie en voorbereiding bleken zo’n 250 bezoekers warm te lopen voor de verduurzaming van hun woning. En ondanks de voorspelde regen bleef het ook nog eens droog. Lees hier het verslag. Fotografie: Louise Honée

129 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page