top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding Vasim & NYMA

ACN verkent | terugblik


Het NYMA-gebouw, de Vasim en het gebied eromheen ondergaan een grote metamorfose. Wat is het verleden van deze industriële plek en wat gaat deze in de nabije toekomst betekenen voor de stad? In een rondleiding onder leiding van architectuurhistoricus Michiel Kruidenier maakte je kennis met de toekomst van het NYMA-kwartier.

Foto: Thea van den Heuvel


Bijna honderd jaar geleden werden de eerste gebouwen gerealiseerd in het gebied. Tot 1969 vormden het NYMA-gebouw en de Vasim tot 1969 Kunstzijdespinnerij NYMA N.V., een fabriek waar kunstzijde werd vervaardigd uit cellulose en die tientallen jaren fungeerde als de grootste werkgever van Nijmegen.


Anno nu worden de Vasim en het NYMA-gebouw ontwikkeld tot nieuwe Nijmeegse hotspots, waar plek is voor cultuur, creatief ondernemerschap, sport, evenementen en horeca. De veelal startende bedrijven die gevestigd waren in het Honigcomplex hebben daar plaats gemaakt voor de woningbouwontwikkelingen van het Waalfront, een deel van hen verhuist naar een permanente plek in het NYMA-kwartier.


Over de rondleiding

Architectuurhistoricus Michiel Kruidenier leidde twee groepen rond door het gebied en vertelde over de geschiedenis van Kunstzijdespinnerij NYMA en de toekomst van het NYMA-kwartier als nieuwe hotspot van Nijmegen-west.


Foto's door Merel Ritsma

545 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page