Terugblik: Special-excursie Wonen in Nijmegen

Nijmegen woont steeds mooier. Hoogbouw verrijst met vergezichten over de stad, de polders en de Waal, en ook Arnhem komt in zicht. Daarom organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen de excursie 'Wonen in Nijmegen' in samenwerking met architectuurcentrum CASA uit Arnhem. Op vrijdag 24 maart verkenden we de nieuwste woningbouwprojecten die Nijmegen rijk is als eerste deel van een tweeluik. In het najaar bezoeken we Arnhem voor een update bij onze noorderburen. 

 

 

 

Zo'n 50 geïnteresseerden liepen mee vanaf de Handelskade, via de Nimbus en de Hessenberg naar Plein 44 om te eindigen met een borrel in het gerenoveerde concertgebouw 'De Vereeniging'. Letterlijke hoogtepunten waren het bezoek aan appartementen aan de Handelskade en de Nimbus. Met beide voeten weer op de grond werden onze gasten uitgebreid geïnformeerd door Sjoerd Beerends (Vera Janovshtchinsky Architecten), Cor Tiemens (Hoogte 2 Architecten), Arjen Kleijer (BPD) en Michiel Kruidenier (architectuurhistoricus). 

 

Deze excursie werd exclusief georganiseerd voor onze sponsoren, donateurs, vrienden en vrijwilligers. Wil je in het najaar ook mee? Meld je dan aan als vriend of sponsor.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

  • Facebook - Black Circle
OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden