top of page
  • Foto van schrijverACN

Stationskwartier

ACN verkent | 29.10.2023


Een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in Nijmegen is het Stationskwartier. Het moet de komende tien jaar transformeren naar een duurzame mobiliteitshub waarin het goed wonen, werken en leven is. Hoe gaat deze ingrijpende ontwikkeling vorm krijgen, met oog voor de verkeersveiligheid, leefomgeving en architectuur van H.C. Peters en Sybold van Ravesteyn? We maakten kennis met het huidige en toekomstige stationsgebied tijdens een rondleiding door architect Frank Willems.


Foto's: William Moore


Na jaren van achterstallig onderhoud en tussenoplossingen gaat de meest publieke entree van Nijmegen de komende jaren grondig op schop. Het station wordt grootschalig verbouwd en krijgt een nieuwe entree aan de westzijde van het spoor. Daarbuiten komen in het stationsgebied zelf – inmiddels omgedoopt tot ontwikkelgebied Stationskwartier – tweeduizend nieuwe woningen, commerciële, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Ook wordt de huidige verkeerssituatie aangepast, die voor velen een doorn in het oog is.


Deze rondleiding leidde je door de centrumkant en westzijde van het stationsgebied. Onderweg vertelde Frank Willems over de huidige situatie, de omvang van ontwikkelgebied Stationskwartier – van Keizer Karelplein tot verkeersplein De vijfknoop – en wat tot nu toe bekend was over de plannen. 

Datum: zondag 29 oktober 2023

Start: Van Schaeck Mathonsingel (ter hoogte van het station)

Tijd: 11.00 – 12.30 uur

Kosten: €7,50 p.p. | studenten en sponsoren gratis

Aanmelden sponsoren via info@architectuurcentrumnijmegen.nl


>> DEZE RONDLEIDING IS UITVERKOCHT <<

301 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page