top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding Winkelsteeg

ACN verkent | 28.04.2024 | terugblik


Eén van de belangrijkste stadsuitbreidingen van Nijmegen de komende jaren is Winkelsteeg. Het moet het oude vinex-denken ver achter zich laten en een stadsdeel worden waar wonen, werken en leven elkaar aanvullen. ACN verkende dit toekomstige nieuwe stuk van Nijmegen in een rondleiding door Michel Pott.De huidige werklocatie Winkelsteeg – een gebied dat zich uitstrekt van het station Goffert tot het Maas-Waalkanaal – vormt samen met het stadscentrum en de universiteitscampus het kloppend hart van de Nijmeegse economie. De stad heeft schaarse uitbreidingsmogelijkheden en daarom wordt Winkelsteeg getransformeerd naar een plek waar je straks woont, werkt, sport, winkelt en ontspant, met passende woningen voor uiteenlopende doelgroepen.

 

Winkelsteeg moet daarnaast gaan functioneren als overgang van het stadscentrum naar perifere wijken zoals Dukenburg, en kansen bieden voor een opwaardering van de kanaaloevers. Momenteel worden plannen gemaakt voor de omgeving van station Goffert en zijn de eerste projecten in aanbouw rondom de Nieuwe Dukkenburgseweg.

 

Over de rondleiding

Michel Pott, ontwikkelmanager bij Talis, leidde de deelnemers per fiets rond langs net opgeleverde projecten, zoals NDW21 – vijfhonderd tijdelijke huurwoningen gerealiseerd door gemeente Nijmegen en vier grote Nijmeegse woningcorporaties Talis, Woonwaarts, Portaal en SSH&. Ook vertelde hij over de aanstaande deelontwikkelingen Stationsomgeving Goffert, Kanaalknoop en Kanaalfront.Foto's: William Moore207 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page