top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding stadslandbouw Kop van Malden (fietstocht)

ACN verkent | terugblik 21.04.2023


Welke rol kan stadslandbouw vervullen in het verduurzamen van onze voedselproductie en het verkorten van de productieketen? En wat zijn de kansen en uitdagingen van deze lokale vorm van voedselvoorziening voor regio Nijmegen? Gastrondleider Han Derckx leidde een groep deelnemers per fiets rond langs de nieuwste initiatieven en pioniers voor nieuwe vormen van landbouw in Kop van Malden.Foto: Anne Hopman


Vele stadslandbouw pioniers hebben zich in Kop van Malden gevestigd. Initiatieven als Bodemzicht, Gelukkige Groentes en Kiemkracht verbouwen daar hun eigen groenten, fruit en peulvruchten. Zo bieden ze stad en regio, naast voedsel, klimaat- en milieuwinst: ze verkorten de globale keten van voedselproductie, bieden plek voor wateropslag en CO2-berging en vergroten de biodiversiteit.


Kansen en uitdagingen Vele hordes moeten nog genomen worden voordat stadslandbouw echt als voedselvoorziening voor de stad kan dienen. Tijdens de fietstocht onder leiding van Han Derckx – voormalig programmanager Groen en Water gemeente Nijmegen en spin in het web voor de Nijmeegse stadslandbouw – maakte je kennis met stadslandbouwinitiatieven uit Kop van Malden kennen en leer je over de kansen en uitdagingen van stadslandbouw voor Nijmegen.

 

Lees ook het artikel Boer zoekt bodem. Duurzame stadslandbouw in regio Nijmegen van Hoog // Diep-redacteur Mieke Dings voor meer achtergrondinformatie over stadslandbouw rondom Nijmegen.
189 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page