top of page
  • Foto van schrijverACN

Pioniersbuurt NDW21

ACN café | 31.05.2024 | 16:00 - 18:00 uur, inloop 15:30


Door een unieke samenwerking tussen vier grote Nijmeegse woningcorporaties en de gemeente Nijmegen is in zeer korte tijd een pioniersbuurt aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 gebouwd. NDW21 bestaat uit zeven woongebouwen in een speelse setting, als een ensemble van dansende vormen. Het eerste ACN café van 2024 vindt plaats in deze pioniersbuurt, op 31 mei 2024.Deze nieuwe woningen zijn in trek bij jongeren en starters, voor wie de sociale component belangrijk is. Centrumgebouw Heem speelt hierin een cruciale rol en functioneert als ontmoetings- en activiteitencentrum, door onder meer samen met bewoners activiteiten te organiseren zoals een moestuin en eetbaar groen.  


De buurt is gerealiseerd door Doepel Strijkers architects en de Meeuw, gespecialiseerd in modulair en circulair bouwen. De gebruikte prefab bouwmethode is snel en de units zijn op lange termijn aanpasbaar, demontabel en verplaatsbaar. Een ideale oplossing, gezien de tijdelijke aard van de gebouwen. De corporaties Talis, Woonwaarts, Portaal, SSH& bezitten één of meerdere gebouwen. 


Hillina Wolters-Nijkamp (Talis) vertelt over de totstandkoming van het project en de samenwerking. Stedenbouwkundige Eef Neienhuijsen presenteert de uitgangspunten van het plan. Architect Niek Immers vertelt over de vertaling naar de gebouwen en openbare ruimte. Mirjam Verheem (coördinator namens de vier corporaties) licht de invulling van de sociale component toe, met name op het vlak van leefbaarheid. Na de presentaties gaan we in groepjes de buurt in en sluiten we af met een glaasje in Heem.

 

Datum: vrijdag 31 mei 2024

Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur, inloop 15:30

Start: Talis, Boekweitweg 6, Nijmegen

Deelname: gratis


Vanwege een maximum aan 70 deelnemers, vragen we u zich via deze link aan te melden voor dit evenement.199 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page