top of page
  • Foto van schrijverACN

Kurt Gouwy nieuwe bestuursvoorzitter ACN

Op 2 maart trad Kurt Gouwy aan als nieuwe bestuursvoorzitter van Architectuurcentrum Nijmegen (ACN). Het bestuur koos hem unaniem als opvolger van Martin-Paul Neys, die bijna acht jaar zijn rol vervulde als voorzitter van het bestuur van ACN.


De afgelopen jaren ontwikkelde ACN zich tot een inspirerend architectuurcentrum dat debatten, projecten en evenementen organiseert dicht op de actualiteit. Naast architectuur en stedenbouw werden ook het perspectief van de bewoner en maatschappelijke thema’s focusgebieden van ACN. De onafhankelijke programma’s, professionele organisatie en open houding naar alle betrokkenen – van bewoner tot projectontwikkelaar en van ontwerper tot raadslid – zorgden voor waardering door sponsoren en subsidieverstrekkers, waaronder Stimuleringsfonds voor de Creatieve industrie en gemeente Nijmegen. Met deze werkwijze kon ACN zijn activiteiten gestaag uitbreiden.


Neys was als bestuursvoorzitter van ACN aanjager van deze ontwikkelingen. Neys: “Goede architectuur ontstaat nooit vanzelf: ontwerpen aan een nog mooier Nijmegen doe je samen met bewoners, bouwers en (sociale) ontwikkelaars en de politiek. ACN biedt alle Nijmegenaren een plek om ideeën op te doen en om je mening te delen met anderen.”


Een van de zaken waarvoor Neys zich hard maakte als voorzitter van ACN was een transparante werkwijze van het bestuur en het rouleren van bestuurstaken, dus na het aantreden van de nieuwe directeur was het tijd om zijn taken over te dragen. De keuze viel daarbij unaniem op Kurt Gouwy, architect en eigenaar van het Nijmeegse bureau AIR Architectuur en Research.

Kansen voor Nijmegen

Gouwy ziet uit naar zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter en het verder verankeren van ACN in het dna van Nijmegen. “Dit jaar onderzoekt ACN hoe stedenbouw en architectuur een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ecologische en sociaal maatschappelijke thema’s die ons uitdagen. Reflecteren op de gevolgen van verdichten en zoeken naar de kansen voor een gezonde en sociale stad zijn hierbij zeer relevant. Ik verheug me om met ACN – binnen een breed en interdisciplinair team van betrokken mensen – deze thema’s te mogen agenderen en te kijken naar de ruimtelijke potentie binnen de stadsgrenzen.”

 

In gesprek met Kurt Gouwy over architectuur in Nijmegen en zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter van ACN?

Maak een afspraak: 024 360 60 27

113 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page