top of page
  • Foto van schrijverACN

Inschrijving Architectuurprijs Nijmegen 2023 geopend!

Wat is het mooiste en meest toonaangevende gebouw van Nijmegen dat in 2022 of 2023 is opgeleverd? De afgelopen twee jaar zijn er in Nijmegen vele projecten van bijzondere kwaliteit gerealiseerd die kunnen meedingen naar de Architectuurprijs Nijmegen 2023. De inschrijving is vanaf nu geopend.


Heb je een gebouw ontworpen dat tussen 1 januari 2022 en 31 december 2023 is opgeleverd en vind je dat dit de Architectuurprijs Nijmegen 2023 verdient? Meld je project dan vóór vrijdag 16 februari 2024 9:00 uur aan.

Beoordeling door jury en publiek

Alle inzendingen worden aan de vakjury én het publiek voorgelegd. De vakjury beoordeelt in februari alle inzendingen en nomineert de meest kanshebbende projecten. Deze projecten worden vervolgens nader beoordeeld tijdens een jurybezoek op 26 maart 2024.

 

De onafhankelijke jury bestaat uit juryvoorzitter Do Janne Vermeulen, architect en medeoprichter Team V Architectuur, en juryleden Marco Broekman, architect en stedenbouwkundige en partner BURA, Philomene van der Vliet, landschapsarchitect en medeoprichter BOOM Landscape en Freek Lindeman, technisch architect Mecanoo (tevens winnaar Architectuurprijs Nijmegen 2021).

 

Daarnaast dingen alle aanmeldingen ook mee naar de Publieksprijs. Vanaf 4 maart 2024 mag het publiek zijn favoriet kiezen.

 

Uitreiking

De Architectuurprijs Nijmegen 2023 en de Publieksprijs worden op donderdag 4 april 2024 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in De Vasim in Nijmegen. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

 

Over Architectuurprijs Nijmegen

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de negende keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil ACN de kwaliteit van architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

 

Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs toegekend aan scholencampus Het Rijks en Jorismavo, ontworpen door Mecanoo Architecten. De Publieksprijs werd in de wacht gesleept door De Achtertuin, naar een ontwerp van Boeijenjong Architecten.

 

Het project Ecodorp Zuiderveld, van H2A architecten en Talis, ontving de Duurzaamheidsprijs. Nu duurzaamheid een standaard onderdeel is geworden van iedere ontwerp- en bouwopgave wordt deze aanmoedigingsprijs niet meer uitgereikt vanaf deze editie van Architectuurprijs Nijmegen.

175 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page