top of page
  • Foto van schrijverACN

ACN college: Anne Geenen en David Schmidt (Site Practice)

Datum livestream: 6 april 2021


Dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. In ons tweede college zijn Anne Geenen en David Schmidt van het Amsterdamse Site Practice te gast. Het multidisciplinaire architectuur- en ontwerpbureau werkt sinds 2018 in Mumbai en Amsterdam vanuit een sterke betrokkenheid met het maak- en bouwproces. Met een bijzondere aandacht voor sociale, ecologische en economische duurzaamheid ontwerpen ze gebouwen, plekken en objecten in Zuidoost-Azië, India, het Midden-Oosten en Europa.


Site Practice won vorig jaar de AD100 Award, werd genomineerd voor de ARC20 Jong Talent Award en ontving eerder de talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.


Site Practice won bovendien de door Stichting Volksbelang 1895 uitgeschreven prijsvraag voor 70 betaalbare, circulaire en energiezuinige sociale huurappartementen in het Hof van Holland (Nijmegen Noord). Het bureau profileert zich met het ontwerp voor een 8-laags woongebouw in kalkhennep volgens de jury als een echte ‘innovator’ door ambitie en durf op het gebied van circulariteit, ecologische en sociale duurzaamheid. Kalkhennep wordt nog weinig toegepast in bouwprojecten. Onterecht volgens Site Practice, want het leent zich uitstekend voor toepassingen bij de transitie naar klimaatadaptief bouwen.

De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Van Hontem is regionaal bekend om zijn bevlogenheid en vakkennis. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, agendeert hij het Nijmeegse architectuurdebat. Van Hontem richtte samen met architect Frank Willems in 1997 het Architectuurcentrum op. In 2010 won hij de Architectuurprijs Nijmegen en in 2013 won hij de belangrijkste cultuurprijs van Nijmegen: de Karel de Grote Oeuvreprijs.


Een bijdrage leveren aan deze avond of ons programma? Een donatie is welkom vanaf €2,50. Betaallink: www.architectuurcentrumnijmegen.nl/donatie

413 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page