top of page

ACN verkent: podcast Spuiten of Hakken

Spuiten of Hakken herinnert Nijmegen aan haar eigen geschiedenis. Tussen 2013 en 2016 realiseerde Pink Pony Express 5 controversiële kunstwerken op verschillende plekken in het centrum. Met de serie ‘Romeinse graffiti’, wilde het designcollectief voorbijgangers verrassen en na laten denken over de betekenis en waarde van de stad, monumenten en identiteit. Bestaande graffiti-teksten werden uitgehakt in romeinse letters en verbeelden het unieke karakter van de stad: de combinatie van links progressief beleid en haar Romeinse geschiedenis. De snelle graffiti tags – uitingen van deze tijd – worden gepareerd met Romeins vakmanschap om de toekomstige geschiedenis in te gaan. Voor het hakwerk werkte Pink Pony Express samen met meester steenhakker Gerard van Luijn.

Deze rondleiding op de fiets is een retrospectief langs de werken. Hoe hebben ze de tand des tijds doorstaan? En hoe actueel zijn ze nog?

beeld: Pink Pony Express

---------------

Pink Pony Express zijn pioniers op het gebied van ‘research through making’. Het collectief werkt op het snijvlak van onderzoek, ontwerp en maatschappij. De ontwerpers realiseren projecten in het binnen- en buitenland op locaties met frictie tussen burger en overheid. Met installaties in de openbare ruimte bieden ze nieuwe perspectieven op complexe maatschappelijke vraagstukken.

-----------------

Duur: 50 minuten

Met Cecilia Hendrikx, Tara Karpinsky en Michiel Kruidenier

Podcast gemaakt door journalist en radiomaker Jozien Wijkhuijs
172 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page