top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding: het stationskwartier

ACN verkent | terugblik 30.10.2022


Een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in Nijmegen is het Stationskwartier. Het moet de komende tien jaar transformeren naar een duurzame mobiliteitshub waarin het goed wonen, werken en leven is. Hoe gaat deze ingrijpende ontwikkeling vorm krijgen, met oog voor de architectuur van H.C. Peters en Sybold van Ravesteyn, verkeersveiligheid en de leefomgeving? Tijdens een rondleiding door architect Frank Willems maakte je kennis met het huidige en toekomstige stationsgebied.

Beeld: Gemeente Nijmegen


Na jaren van achterstallig onderhoud en tussenoplossingen gaat de meest publieke entree van Nijmegen de komende jaren grondig op schop. Het station wordt grootschalig verbouwd en krijgt een nieuwe entree aan de westzijde van het spoor. Daarbuiten komen in het stationsgebied zelf – inmiddels omgedoopt tot ontwikkelgebied Stationskwartier – tweeduizend nieuwe woningen, commerciële, maatschappelijke en culturele voorzieningen en wordt de huidige verkeerssituatie aangepast, voor velen een doorn in het oog.


Tijdens deze rondleiding werd je meegenomen naar de centrumkant en westzijde van het stationsgebied. Onderweg vertelde Frank Willems over de huidige situatie, de omvang van ontwikkelgebied Stationskwartier – van Keizer Karelplein tot verkeersplein De vijfknoop – en wat tot nu toe bekend is over de plannen.


175 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page