Terugblik ACN verkent: Strijp-S-T-R en Woensel-West

ACN verkent

Op vrijdag 28 juni organiseerde het Architectuurcentrum Nijmegen een dagexcursie naar het voormalige Philipsterrein in Eindhoven. Philips liet met zijn vertrek uit Strijp (S, T en R) een terrein vol industrieel-historisch erfgoed na. Het voormalige afgesloten fabrieksterrein of ‘De Verboden Stad’ wordt nu ontwikkeld tot een broedplaats voor de creatieve sector met nieuwe wooneenheden, innovatieve bedrijven, horeca en sportvoorzieningen.

Met 46 deelnemers genoten we van een zeer boeiende, verrassende en inspirerende dag onder leiding van Boudie Hoogedeure (GEVA Vastgoed) verantwoordelijk voor de herontwikkeling van STRIJP T, Erna van Holland (procesmanager stedelijke vernieuwing Strijp R), projectmanager Alwin Beernink van Park Strijp Beheer en Niels Walters (Tarra Architecten), architect van de inbreidingsopgave in Woensel-West.

Hieronder het beeldverslag van een geslaagde dag!

53 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden