Terugblik Architectuurprijs Nijmegen 2017

"We willen weten wie er gewonnen heeft!" Op maandagavond 29 januari werd de Architectuurprijs Nijmegen voor de zesde keer uitgereikt.

Ruim 200 mensen woonden de uitreiking bij. De vakjuryprijs ging naar de renovatie van Tandheelkunde (Inbo architecten), de publieksprijs was voor de Lentloperbrug (Ney&Partners) en de duurzaamheidsprijs kende als verrassende winnaar het Van der Valk hotel Lent (Wiegerinck architecten). Landschapsarchitect Clim Sorée (Bosch Slabbers) toonde in een boeiende presentatie de impact van de energietransitie op ons landschap. Aansluitend debatteerde Nijmeegse politici over de vraag hoe Nijmegen een stad wordt die duurzaamheid stimuleert, zonder de burger teveel verplichtingen op te leggen.

Lees hier meer en bekijk het juryrapport.

97 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden