top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik: Educatie workshop 'de getekende stad' in Museum Het Valkhof

Op zondag 22 oktober organiseerden Museum Het Valkhof en Architectuurcentrum Nijmegen de eerste van 3 tekenworkshops perspectief tekenen.

Aanleiding voor de workshop vormt de expositie “Ben Luderer – Uit liefde getekend”.

In een korte inleidende presentatie werd uitgelegd hoe een architect 3-dimensionaal kan tekenen, met voorbeelden over verschillende soorten perspectief. De hoogte van de horizon speelt hierbij een belangrijke rol; kijk je als vogel, staand op de grond of juist vanuit kabouteroogpunt? Hierna gingen deelnemers actief aan de slag om aan de hand van gegeven voorbeeldgevels (vooraanzicht) een perspectieftekening te maken, waarmee later samen één groot geheel werd gevormd; net als Ben Luderer. Tijdens de workshop gaf Michiel van Zoest namens het Architectuurcentrum Nijmegen uitleg en tips en stimuleerde tot het inzetten van de eigen creativiteit. Een leuke workshop met een mooi eindresultaat.

Wil je ook perspectief leren tekenen en meer weten over de theorie achter de techniek? Geef je dan op voor één van de volgende workshops op zondag 19 november of woensdag 3 januari. Bekijk de agenda voor meer informatie.

45 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page