• ACN

Terugblik: Kunstnacht Nijmegen / Game: Architecture

Voor de Nijmeegse Kunstnacht organiseerden het Architectuurcentrum Nijmegen en Cultuur op de Campus “Game: Architecture”, een VR-game over de identiteit van de stad. Met 350 bezoekers en 170 gamers was het een hele gezellige avond. Spelers konden 6 iconische locaties aanpassen om hun ideale Nijmegen te creëren.

De VR-omgeving was ideaal om een nieuwe brug of een hoog gebouw te testen. “Wat een vet spel dit! Wolkenkrabbers op het eiland? Nee joh…bomen! En een kabelbaan natuurlijk!” Via een enorme projectie op de gevel konden bezoekers daarnaast de Nimbus beschilderen en zich de toren voor even toe-eigenen.

De avond werd georganiseerd in samenwerking met VR Lab en 360 DomeXperience.

De Nijmeegse Kunstnacht gemist of wil je nog een keer? Tijdens het 024-Geschiedenis weekend is het nogmaals mogelijk om Game: Architecture te spelen! Zaterdag 14 oktober van 11.00-15.00uur tijdens het pop-up museum in de Stevenskerk. Gratis entree.

46 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden