Terugblik: Special avond Wonen in Nijmegen, ja graag!


Special avond Nieuw Nijmegen; Identiteit van een groeiende stad.

Betrokken Nijmegenaren en deskundigen gaven op 23 februari antwoord op de vraag hoe we Nijmegen als Woonstad aantrekkelijk houden.

Wethouder Bert Velthuis nam ons mee in de ontstaansgeschiedenis van de stad en stelde dat Nijmegen moet blijven investeren in experimentele en sociale woningbouw. Henk Peter Kip, directievoorzitter van woningcorporatie Mitros, pleitte juist voor een grotere differentiatie in vastgoedaanbod en investeringen in de zwakkere buurten. Volgens Edwin Verdurmen, directeur van CASA-Arnhem, komen de beste plannen voor de stad tot stand door altijd een landschapsarchitect te betrekken van planvorming tot realisatie. En Dirk Peters, architect en directeur BARCODE Architects, liet met het ontwerp voor het nieuwe Metterswane zien dat exceptionele bebouwing bij kan dragen aan een sterkere en herkenbare identiteit van het toekomstige Nijmegen.

Lees hier het complete verslag!

70 keer bekeken
CONTACT

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

OVER

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden