top of page

Terugblik: Special-avond Woonlandschap


Openingsavond Nieuw Nijmegen; Identiteit van een groeiende stad

De komende 10 jaar verwacht de stad te groeien van 172.000 naar 182.000 inwoners. Dit vraagt om meer woningen, onder andere achter de dijk in Nijmegen-Noord. Hoe bouwt Nijmegen verder aan een toekomstbestendige stad met een sterke en herkenbare identiteit?

Om een goed antwoord te kunnen geven op de centrale vraag, organiseert het ACN in 2017 de Special Nieuw Nijmegen: Identiteit van een groeiende stad. Aan de hand van twaalf thema­-activiteiten onderzoekt het Architectuurcentrum wat Nijmegen is en wil zijn.

De dijkzone biedt een kans voor een bijzonder en stedelijk woonmilieu met een herkenbare identiteit. Dit is aantrekkelijk voor de stad en toekomstige bewoners. Maar hoe combineer je woningbouw met behoud van het karakteristieke dijklandschap?

Paul Goedknegt, stedenbouwkundige van de gemeente Nijmegen licht de gemeentelijke plannen toe. De Waalsprong staat volgens Goedknegt voor ontspannen wonen. Marc Nolden, landschapsarchitect en vakredacteur van tijdschrift ‘de Blauwe Kamer’ ziet Nijmegen als landschapsstad bij uitstek. Florian Boer, mede oprichter van ‘De Urbanisten’ roemt de enorme potentie van het gebied. Opvallend is dat Nijmegen de sprong over de Waal waagt, maar dat de letterlijke afstand sinds dit voornemen bijna verdubbelt is in plaats van verkleind.

Lees hier het complete verslag!

foto header met medewerking van StudioSchulteSchultz en Heijltjes advocaten

122 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page