top of page

Terugblik 13 okt// ACN college: Seth de Rooij

Dinsdag 13 oktober gaf Seth de Rooij (MIX architectuur) college over zijn Archiprix winnende ontwerp voor de Erlwein-Speicher in Dresden: de Zolder van Duitsland. Wat hij toen leerde klinkt door in de gebouwen die hij nu ontwerpt: het industriële Railcenter in Amersfoort en dijkwoningen in Nijmegen-Noord. Bovenal ging het deze avond over inspiratie en de vrijheid van een afstudeerproject versus de verleiding van deze tijd om 'brave architectuur' te maken. Grote kans dat je het gemist hebt, daarom hebben we het voor je opgenomen. Kijk hier terug:Dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. Met experimenten binnen hun vakgebied spreken ze (inter)nationaal tot de verbeelding. Na Ninke Happel en Donna van Milligen Bielke was Seth de Rooij onze derde gast. De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem.


Over Seth de Rooij

Tijdens zijn studie won De Rooij de Archiprix met zijn ontwerp voor de Erlwein-Speicher in Dresden: de Zolder van Duitsland. Met het depot voor hedendaagse kunst, plaatste hij de verdrongen geschiedenis van Duitsland terug op een eigentijdse plek in de skyline van de stad. Naast zijn praktijk is De Rooij docent aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ.

Hij werkt als architect bij MIX ­architectuur uit Ede aan inbreiding-, herbestemming-, restauratie- en renovatieopgaven. De Rooij verbindt een goed doordacht concept direct met beeldbepalende details. Hij ontwierp met het industriële Railcenter – een test- en trainingscentrum voor Railinfra Opleidingen – een markant gebouw voor Amersfoort en ontwikkelde in samenwerking met landschapsarchitecten Bosch Slabbers en SVP een integraal plan voor woningen en landschap op het Landgoed Monnikenberg in Hilversum.

De Zolder van Duitsland

516 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page