top of page

AANMELDING UITREIKING NIJMEEGSE ARCHITECTUURPRIJS 2019

Wat is het mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw van Nijmegen?

Donderdag 6 februari reiken we hem weer uit: de Architectuurprijs van Nijmegen. We strijken neer in de Stadsschouwburg, je kent hem wel: dat imposante gebouw aan het Keizer Karelplein. Vanuit het theatercafé kijken we uit op deze on-Nederlandse rotonde met lieflijk, ietwat lastig te bereiken park in het midden. 

Moderator Floor Cornelisse neemt je mee een bijzondere avond in: naast de bekendmaking van de winnaars van de Architectuurprijs, presenteren we je graag ons jaarprogramma voor 2020. Hierin staan de uitdagingen die het veranderende klimaat voor stedenbouwers met zich meebrengt centraal. Hoe kunnen we onze leefomgeving zo inrichten dat Nijmegen geen hitte-eiland wordt maar een heerlijke stad blijft om in te leven? Landschapsarchitect en directeur van OKRA Martin Knuijt zet de feiten op een rij, plaatst ze in een Nijmeegse context en belicht interessante oplossingen.

 

Dan is het tijd voor de prijsuitreiking! De Architectuurprijs bestaat uit de Publieksprijs, de Duurzaamheidsprijs en de Vakjuryprijs. Tot 1 februari kan je nog stemmen op de Publieksprijs. De genomineerden voor de Duurzaamheidsprijs en de Vakjuryprijs zijn inmiddels bekend. Juryvoorzitter Mireille Jeurnink reikt de prijzen uit.

Voordat we aan de borrel gaan, is het tijd voor reflectie. Kunnen we uit de oogst, de inzendingen en de winnaars, een conclusie trekken? Wat betekent dit voor onze stad? Kunnen we hier samen een advies aan verbinden?

Ben je erbij? Toegang is gratis maar schrijf je hieronder wel even in. Tot dan!

Datum: donderdag 6 februari
Start programma: 19.30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen

Er zijn helaas geen plekken meer beschikbaar!

bottom of page