top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik 7 juli// Het verticale stadslandschap

Nijmegen gaat de lucht in! Om de bevolkingsgroei bij te benen, zijn rond het stationsplein het afgelopen decennium al meerdere torens gebouwd. Studentenhuisvesting boven Doornroosje, sociale huurwoningen in woontoren de Nimbus en het geplande multifunctionele Metterswane geven Nijmegen een nieuwe skyline. Bij de westelijke entree van het station wordt bovendien de oude UWV locatie ontwikkeld tot woon-, congres- en hoteltoren en aan de Havenkade ontwerpen Thijs Asselbergs architectuurcentrale en Van Ommeren Architecten 323 appartementen in het Dijkkwartier. Hoe kunnen deze hoogbouwprojecten bijdragen aan een beter stadsklimaat en leefbaarheid van de omgeving? Op dinsdagavond 7 juli keken we in Brebl aan de Waalbandijk 14 naar hoogbouw met oog voor mens en dier!

beeld: Studio Another Day

Maike van Stiphout van DS landschapsarchitecten leidde de avond in met een overzicht van natuurinclusieve hoogbouwprojecten en duidde de hype rondom ‘verticale bossen’. Zij schreef de “First Guide to Nature Inclusive Design”, werkt aan het Amsterdamse gebouwencomplex Vertical Sloterdijk en ziet de stad als een berglandschap dat iets kan toevoegen aan de stedelijke biodiversiteit.

Architect Joeri van Ommeren gaf zijn visie op de mogelijkheden voor natuurinclusieve woontorens aan de hand van aansprekende voorbeelden en presenteerde het masterplan voor de Nijmeegse Havenkade - waaronder de 22 verdiepingen tellende toren - waar hij met diverse partners aan werkte.

Strategisch stedenbouwkundige van de gemeente Nijmegen Paul Goedknegt liet zien welke kansen er nog komen om natuurinclusieve hoogbouw gestalte te geven in het "Manhattan aan de Waal". We maakten de avond compleet met een quiz natuurinclusief bouwen!

Het programma was door iedereen te volgen via de livestream.


Dit programma werd samengesteld in samenwerking met regionale netwerkvereniging JOKAN. Dit netwerk bestaat uit jonge professionals afkomstig uit verschillende disciplines binnen de vastgoedsector in regio Arnhem en Nijmegen en organiseert maandelijks een activiteit over regionale, nationale en internationale ontwikkelingen in het vastgoed.

689 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page