top of page

Podcast// ACN verkent: Niks te zien en nergens aan voorbij


Waar loop je vaak achteloos aan voorbij, terwijl het toch onlosmakelijk verbonden is met de stad? Doorgaans zijn het niet alleen de herkenbare monumenten die een plaats een spannende identiteit verlenen. Wandel mee met schrijver Ilona Verhoeven langs panden, parkjes en andere plekken waar je langs snelt, ontdek dat de stad onmisbare 'niet-plekken' kent, en laat je oog vallen op bijzondere kleinigheden, soms zelfs leegtes, die ontegenzeggelijk typisch Nijmeegs zijn.

Ilona Verhoeven is schrijver en kunstenaar. Ze woont en werkt in Berlijn, en is als gastschrijver betrokken bij het Besiendershuis. In 2019 verscheen haar bundel In het licht, verhalen en foto's (uitgeverij In de Knipscheer). In een eigen rubriek in nrc.next bracht zij onontdekte of onvermoede 'gevonden situaties' voor het voetlicht, waar haar boek Fiets onder de waterspiegel uit voortgekomen is. Het boekomslag heeft een Nijmeegs tintje: het titelverhaal slaat op een foto van een onopvallende fiets, geparkeerd onder een Waalbrug-pijler.

De rondleiding vond plaats op zondag 27 september 2020. Jozien Wijkhuijs liep mee en maakte er een podcast van.310 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page