ACN verkent: podcast Grootstal en Hatert

De laatste rondleiding als podcast voor de zomervakantie voert ons door Grootstal en Hatert: twee wijken uit begin jaren '60 van de vorige eeuw. Beide wijken zijn in een strakke, orthogonale structuur opgezet met veel licht, lucht en ruimte en met een duidelijke scheiding tussen wonen, werken en voorzieningen. 


foto: van Hontem architecten


In de jaren ’90 is Grootstal uitgebreid met een woonwijk op het voormalige sportveldencomplex. Dit recentere deel van Grootstal heeft een geheel eigen identiteit. De wijk Hatert heeft de afgelopen jaren een vernieuwingsslag doorgemaakt, waarbij diverse smaakmakende projecten zijn gerealiseerd.


De fietstocht leidt langs en door de bestaande stedenbouwkundige structuur maar met name langs de vele nieuwbouwprojecten in beide wijken.


Duur: 1,5 uur

Rondleider: stedenbouwkundige Kees Teeken

Vertrekpunt podcast: Wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9

De fietstocht is beter te volgen met een routekaart. Klik op de kaart voor een grotere versie.


En voor een nog beter begrip van de structuur van de wijken is deze kaart behulpzaam.187 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden