top of page
  • Foto van schrijverACN

ACN cinema: filmtips van Wies Sanders

Het ACN vroeg stedenbouwkundige, filmliefhebster en oprichter van het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) Wies Sanders om filmtips om de komende maand door te komen. Zie het als een architectonisch verantwoord alternatief voor Netflix. Wies tipte - in het kader van ons jaarprogramma ' De stad als ecosysteem' - vier films om de benauwde blik van thuis weer even op de (klimaat)problemen van onze wereld te richten.   


De eerste film is Before The Flood. De documentaire is een soort update van An Inconvinient Truth, maar nu met Leo DiCaprio (tja) die de wereld over reist (tja) om op locaties met experts en bewoners te praten over maatregelen tegen overstromingen, temperatuurstijging en ontbossing." https://cinetree.nl/films/before-the-flood 

De film is bij Cinetree gratis te zien.


In Visages/Villages gaan fotograaf JR en filmmaker Agnès Varda op pad door het Franse platteland. Een mooi portret van de ontwikkelingen op het platteland, gezien met de bijzondere blik van deze twee kunstenaars. 

De film is bij Cinetree te zien voor €1,99


The Salt of the Earth is een documentaire van Wim Wenders over fotograaf Sebastião Salgado. Die keerde na zijn carrière als sociaal fotograaf terug naar zijn Braziliaanse roots om zijn ouderlijk land terug te ontwikkelen tot natuurgebied. Een aangrijpende documentaire met een optimistisch einde.

https://cinetree.nl/films/the-salt-of-the-earth De film is bij Cinetree te zien voor €1,99

Vivan las Antipodas was een succesnummer bij festivals en is een hartverwarmend portret van ons aardbewoners. Waar zou je uitkomen als je een tunnel door de aarde boort? Regisseur Victor Kossakovsky laat dat zien door letterlijk 4 tegenpolen te filmen van bijvoorbeeld een plek in China naar een plek in Argentinië. Er zit niet echt een boodschap achter, het is een prachtig gefilmd portret van landschap en bewoners.  https://vimeo.com/ondemand/vivanlasantipodas De film is op Vimeo te zien voor €3,49 Als voorfilm is Nation Estate wel een leuke. Daarin wordt gefantaseerd over het land Palestina in de vorm van een gigantisch gebouwd Estate.  https://vimeo.com/47817604 De film is gratis te zien op Vimeo. Een speelfilm waar architectuur een mooie rol speelt is Columbus, te zien via https://www.justwatch.com/us/movie/columbus

67 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page