top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding Kanaalhavens Nijmegen-West

ACN verkent | terugblik 27.11.2022


Iets meer dan honderd jaar geleden werden de Kanaalhavens in Nijmegen-West aangelegd aan de oever van het Maas-Waalkanaal, een plek die zich ook vandaag nog onttrekt aan het zicht van de gemiddelde Nijmegenaar. Met architectuurhistoricus Michiel Kruidenier trokken we erop uit en verkenden we deze achterkant van Nijmegen.


Wat bevindt zich onder het ogenschijnlijk anonieme beeld van Kanaalhavens? Het industrie- en havengebied, dat is onderverdeeld in de Noord- en Oostkanaalhaven, fungeert al meer dan een eeuw als de industriële motor van Nijmegen. Je vindt er laboratoria, scheepvaartindustrie en grote machines die werk verzetten waarvoor in de rest van Nijmegen geen plek is. Tijdens de rondleiding zagen de deelnemers hoe het terrein en de openbare ruimte zijn ingericht en vertelde Michiel Kruidenier wat de verdere potentie van Kanaalhavens is voor Nijmegen.


Over de rondleider Michiel Kruidenier is architectuurhistoricus en gespecialiseerd in twintigste-eeuwse architectuur. Hij denkt na over de toekomst van stedelijke inrichting, waarin het in kaart brengen van de historische achtergrond van een gebouw, wijk of stad een centrale rol speelt. Hij geeft regelmatig rondleidingen voor ACN en werkte mee aan de filmwandeling De veerkracht van West, een coproductie van het GoShort en ACN.

144 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page