• ACN

27 NOV // ACN verkent: Kanaalhavens Nijmegen-West (fietstocht)

Iets meer dan honderd jaar geleden werden de Kanaalhavens in Nijmegen-West aangelegd aan de oever van het Maas-Waalkanaal, een plek die zich ook vandaag nog onttrekt aan het zicht van de gemiddelde Nijmegenaar. Ga mee op verkenning met architectuurhistoricus Michiel Kruidenier en ontdek hoe deze achterkant van Nijmegen eruitziet en wat de betekenis ervan is voor stad en regio.

Foto: Anne Hopman


Wat bevindt zich onder het ogenschijnlijk anonieme beeld van Kanaalhavens? Het industrie- en havengebied, dat is onderverdeeld in de Noord- en Oostkanaalhaven, fungeert al meer dan een eeuw als de industriële motor van Nijmegen. Je vindt er laboratoria, scheepvaartindustrie en grote machines die werk verzetten waarvoor in de rest van Nijmegen geen plek is. Tijdens de rondleiding zie je hoe het terrein en de openbare ruimte zijn ingericht en vertelt Michiel Kruidenier wat de verdere potentie van Kanaalhavens is voor Nijmegen.


Over de rondleider Michiel Kruidenier is architectuurhistoricus en gespecialiseerd in twintigste-eeuwse architectuur. Hij denkt na over de toekomst van stedelijke inrichting, waarin het in kaart brengen van de historische achtergrond van een gebouw, wijk of stad een centrale rol speelt. Hij geeft regelmatig rondleidingen voor ACN en werkte mee aan de filmwandeling De veerkracht van West, een coproductie van het GoShort en ACN.

 

Datum: zondag 27 november

Start: Hoek Weurtseweg/Winselingseweg

Tijd: 11.00 – 12.30 uur

Kosten: €7,50 p.p. 

Let op: deze rondleiding is een fietstocht, dus kom op de fiets


109 weergaven