top of page
  • Foto van schrijverACN

Rondleiding: Het station als verblijfsplek

ACN verkent | terugblik 22.09.2022


Wanneer is het stationsgebied van Nijmegen voor jou een uitnodigende plek om te verblijven? Tijdens een wandelsafari door architect Frank Willems deelden deelnemers hun ideeën over de inrichting van de toekomstige publieke plekken rondom en in het stationsgebied.

Gemeente Nijmegen, ProRail, NS en de Provincie Gelderland werken de komende tien jaar aan de vernieuwing van het station van Nijmegen en de gebieden daar omheen. Het moet een duurzame mobiliteitshub worden met tweeduizend nieuwe woningen, waarin het goed wonen, werken en leven is. Maar wat voor soort publieke plek moet het station worden? Tijdens de rondleiding vertelde Frank Willems, bijgestaan door landschapsarchitect Mathieu Schouten (gemeente Nijmegen), over de huidige en toekomstige inrichting van de publieke pleinen en tunnels van het stationsgebied. Hoe kan het stationsgebied van Nijmegen, tussen alle ruimteclaims, weer een huiskamer voor de stad worden?


Avondprogramma Het gastvrije station Onderweg vulden de deelnemers een vragenlijst in waarin ze hun ideeën deelden voor de inrichting van de openbare ruimte van het stationsgebied . Deze input nam ACN mee in het publieksprogramma ‘Het gastvrije station’ op 4 oktober in LUX.


Dit programma is onderdeel van ‘De dag van het stationsgebied’ van gemeente Nijmegen

136 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page