top of page
  • Foto van schrijverACN

Terugblik; Iconische woningen (inleiding)

ACN college

Als inleiding op de reeks 'Iconische woningen' van Paul van Hontem nam prof.dr. Nico Nelissen ons dinsdag 5 februari in LUX mee op een tocht langs uiteenlopende iconische huizen (waaronder bijvoorbeeld Villa Savoye van Le Corbusier, Villa Tugendhat van Mies van der Rohe en het Glass House van Philip Johnson). Waar kunnen we iconische huizen vinden, wie waren de opdrachtgevers, welke architecten hebben daaraan gewerkt en wat is dan zo bijzonder aan die huizen? Nelissen gaf ons een ‘referentiekader’ voor de wijze waarop iconische huizen beschreven, geanalyseerd en becommentarieerd kunnen worden. Moeten we ver reizen om iconische huizen te bezoeken, of zijn die ook in Nijmegen en omgeving te vinden?

123 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page