Terugblik; Iconische woningen (inleiding)

ACN college

Als inleiding op de reeks 'Iconische woningen' van Paul van Hontem nam prof.dr. Nico Nelissen ons dinsdag 5 februari in LUX mee op een tocht langs uiteenlopende iconische huizen (waaronder bijvoorbeeld Villa Savoye van Le Corbusier, Villa Tugendhat van Mies van der Rohe en het Glass House van Philip Johnson). Waar kunnen we iconische huizen vinden, wie waren de opdrachtgevers, welke architecten hebben daaraan gewerkt en wat is dan zo bijzonder aan die huizen? Nelissen gaf ons een ‘referentiekader’ voor de wijze waarop iconische huizen beschreven, geanalyseerd en becommentarieerd kunnen worden. Moeten we ver reizen om iconische huizen te bezoeken, of zijn die ook in Nijmegen en omgeving te vinden?

Lees hier het verslag.

114 keer bekeken
CONTACT
OVER

Architectuurcentrum Nijmegen

Spoorstraat 268

6511 AH Nijmegen

06 11620217

info@architectuurcentrumnijmegen.nl

www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen. Lees meer...

© Stichting Architectuurcentrum Nijmegen 2020 | Alle rechten voorbehouden